Villa Prato
Delicatese

Rezervare telefonica

0720 444 422

Rezervare prin email

eat at prato dot ro

Delicatese

black angus

Carnea de manzat premium Angus este obtinuta in mod natural pe pasunile netratate din Romania, furajul principal fiind iarba netratata. Carnea de Angus nu contine hormoni adaugati sau alte ingrediente artificiale si este recunoscuta in toata lumea ca fiind o delicatesa datorita savoarei, fragezimii si texturii ei marmorate. Am ales pentru voi muschi de vita, antricot si vrabioara Black Angus.

specialitati

foie gras

special selectionat, preparat dupa reteta traditionala

prosciutto di san daniele
ulei de masline franci

Autenticitate, calitate si gust desavarsit fara compromisuri! Premiat international ca cel mai bun ulei de masline prezentat in concursuri si expozitii de slow food din America, Japonia, Germania si Italia. Selectia noastra cuprinde uleiul de masline din soiul Seggianesse, produs de excelenta.

franci olivastra seggianese

Olivastra Seggianese este un ulei fin, realizat dintr-un soi vechi de maslini care poarta acelasi nume de Olivastra Seggianesse, soi unic in regiunea muntoasa Amiata, din partea de sud a Toscanei. Acest soi are o rezistenta deosebita la temperaturi scazute fiind de o calitate superioara in toate sensurile.

aceto di modena

Am selectat pentru dvs. oteturile balsamice Goccia Oro si Goccia Rosa direct de la ferma producatoare. Acetomodena este o ferma traditionala de familie, situata in Modena, inconjurata de propriile podgorii. Otetul se obtine prin procedee naturale de fermentare a mustului de struguri iar apoi prin maturarea treptata in butoaie de lemn.

aceto di modena goccia oro

goccia oro innobileaza gustul deosebit al branzeturilor maturate, al inghetatei de vanilie si al torturilor de ciocolata.

aceto di modena goccia rosa

goccia rosa are un gust usor acid, fiind indispensabil pentru salate si cruditati.

prosecco nino franco

nino franco valdobiadene primo franco

Un vin fin, cremos, intens, persistent si fructat, cu gust predominant de strugure parguit si aroma de mar pentru a-i conferi complexitate la final. Realizat 100% din soiul Glera, soi denumit traditional Prosecco, cules exclusiv din podgoriile proprii la prima recolta. Primo Franco este recomandat ca aperitiv, potrivindu-se de minune cu preparate din ficat sau peste. Traditional poate acompania prajituri uscate sau tarte cu fructe.

nino franco valdobbiadene san floriano

Vin spumant sec, foarte fructat cu aroma de para, mar si banana, de culoare galben pal, cu un parfum pronuntat, devine si mai intens odata consumat. Gustul este foarte persistent si de durata, iar aciditatatea ii confera identitate si structura. Realizat 100% din soiul Glera, soi denumit traditional Prosecco, cules exclusiv din podgoriile San Floriano. Se potriveste foarte bine cu preparate din carne alba, peste, paste si risotto. Temperatura de servire este de 8° - 10° grade

nino franco valdobbiadene superiore brut

Vin sec, de culoare galben pai stralucitor, revigorant si echilibrat. Foarte fin, persistent, proaspat, fructat si floral. Aromele de mar si para pesista mult timp dupa consum. Obtinut 100% din soiul Glera, soi denumit traditional Prosecco, cules din podgoriile clasice deluroase de mare altitudine. Se serveste la 6° - 8° grade langa aperitive si risotto.

nino franco valdobbiadene rustico

Vin sec, de culoare galben pai, cremos, revigorant si echilibrat. Este un vin foarte fin, persistent, placut, aspru, fructat si floral. Obtinut 100% din soiul Glera, soi denumit traditional Prosecco, cules exclusiv din podgorii deluroase de la altitudine medie si mare. Se serveste la 6° - 8° grade alaturi de aperitive, gustari, paste si risotto.

nino franco grave di stecca

Vin spumant brut obtinut din struguri 100% Glera, denumiti in mod traditional Prosecco, exclusiv dintr-o podgorie cu origine veche “Grave di Stecca”, situata pe dealurile din Prealpi. Podgoria este expusa soarelui sudic, bucurandu-se de un microclimat particular. Vinul este obtinut din a doua fermentatie prin metoda “charmat” explicandu-se astfel gustul sau deosebit, placut si persistent precum si buchetul bogat, particular, cu arome de fructe proaspete. Perfect ca aperitiv dar de asemenea potrivit in timpul mesei. Temperatura de servire 6° - 8° C.

prosecco col vetoraz

Originile Prosecco sunt stravechi, datand din timpurile imperiului Roman, secolul II î.c., fiind atestate de Virgiliu in descrierile sale despre teritoriile unde se cultivau “struguri din viile care se intindeau pe dealurile nesfarsite”. Istoria unui vin, mai ales a unuia cu origini atat de vechi, este strans legata nu doar de pamantul unde este produs ci si de evenimentele atator generatii de locuitori pe care le-a insotit si celebrat. Prosecco Col Vetoraz este cultivat la poalele dealurilor din Treviso, mai exact in zona deluroasa care se intinde din Valdobbiadene pana in Conegliano.

col vetoraz dry

Vin produs din struguri atent selectionati cultivati pe dealurile din Valdobbiadene avand o aroma fructata si un gust echilibrat pentru o tusa finala rafinata.Temperatura recomandata de servire este de 8°C.

col vetoraz brut

Vin spumant produs in podgoriile cu orientare vestica, unde strugurii ajung la maturitatea ideala pentru a putea fi transformati in acest vin. Cu un buchet fin si aromatizat, sec si intens este special creat pentru a va oferi un gust in care toate aromele sale se imbina armonios.Temperatura recomandata de servire este de 8°C.

col vetoraz millesimato

Acest vin spumant este un produs al podgoriilor care beneficiaza de expunerea solara ideala din zona Valdobbiadene D.O.C. Un vin deosebit, foarte aromatizat, fructat si floral pentru a va oferi un gust desavarsit. Temperatura de servire recomandata este de 8°C.

col vetoraz di cartizze

Vin spumant produs din cei mai buni struguri care se cultiva in podgoriile situate in bine cunoscuta zona Cartizze D.O.C. Un vin deosebit care imbina perfect toate insusirile sale ca intensitatea si delicatetea, aroma florala si de fructe coapte dar si catifelarea pentru a crea un echilibru ideal al gustului. Temperatura de servire recomandata este de 8°C.

col vetoraz frizzante

vinuri ca dei frati
vinuri zuccardi